Virtual Reality

Het Geheime Restaurant

Chef’s (R)evolution,

Opdrachtgever: De Librije

https://chefsrevolution.tumblr.com/overons

Jaar: 2018

Technologie:  Virtual Reality

Software: Unity

Hardware: Oculus Go

Duur development: 3 maand

De aanleiding:

De Librije organiseert elke 2 jaar het ‘avant-garde cuisinefestival’ Chefs (R)Evolution in en rondom hun restaurant en theater de Spiegel. Er is een boerenmarkt aanwezig waar je producten kunt proeven en kopen van de leveranciers van de Librije en er zijn diverse kookworkshops op het podium van Jonnie en vele internationale collega’s.

Nieuw tijdens deze editie is het ‘Geheim Restaurant’. Op een zeer bijzondere plek serveren zij een 3-gangen-menu dat alle zintuigen zal prikkelen. Een unieke ervaring op geheime locatie tijdens de BOERenmarkt XL. 

Het project:

De wens van Jonnie en Thérèse is een experience voorafgaand aan het diner waarbij de gasten verrast zouden worden. 
We hebben hiervoor eerst een POC (Proof of Concept) opgenomen, een 360 graden video bij één van de aardbeien leveranciers en hebben Jonnie en Thérèse tijdens deze video een aardbei in de hand gegeven en deze laten proeven. Hierop zijn we verder gegaan. 

We kwamen op het idee om een visualisatie te maken van de amuse, verpakt in een verhaal. De amuse bestaat uit “de vriendschapsring”.                ,,Onze gasten zijn niet gewoon gasten”, legt Thérèse uit. ,,We willen vrienden met ze worden.” Dat is de gedachte achter de vriendschapsring die De Librije bij elk diner serveert. Deze versie is van kalfstartaar en haringkuit. 

De uitvoering: 

De gasten verzamelden zich op een plek naast het Theater. vanaf daar liepen ze achter het theater langs richting het water. Hierbij dachten ze uiteraard dat ze wellicht zouden gaan varen? Daarna werden ze meegenomen het theater in waardoor ze de indruk kregen dat ze wellicht via backstage het podium opgingen! Een mooie mindfuck. Vervolgens liepen ze in spanning richting het loadingdock (de plek waar de vrachtwagens geladen en gelost worden) en toen ze daar aankwamen zagen ze een lange tafel met alleen maar VR brillen (zie foto boven) Nu waren ze compleet in verwarring! 

Wanneer ze de brillen en de koptelefoons opzetten kwamen ze in een donkere wereld terecht, er klinkt van ver een (sonar) geluid. Sommigen moesten lachen, anderen vonden het spannend, wat kwam er op hun af?

Een klein lichtvisje kwam hen in het donker tegemoet zwemmen en wilde vrienden worden. Wanneer hij omkijkt schijnt er een licht op een steen waar een VR bril ligt. Hij pakt deze op en zet hem op bij de gast waarna deze in een lichte onderwaterwereld komt. Op een rots ligt een schaaltje en het visje zwemt weg en komt steeds terug met alle ingrediënten van de amuse te beginnen met de ring. De amuse ziet er net zo uit als het gerecht voor hen en wanneer men de bril afzet staat het gerecht voor ze en gaan ze de vriendschap aan met de Librije. 

In 2020 zou er weer een Chef’s (R)Evolution plaatsvinden maar dit gaat helaas vanwege Covid-19 niet door. 

De vriendschapsring
Hier begon de experience
Het team

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.