Virtual Reality

360 graden open huis onderwijs

KlassenKIJKer ©


Opdrachtgever: Stichting Agnietencollege/De Boog

Jaar: 2020-2021

Technologie:  360graden video

Hardware:  Siliconen VR brillen

Duur development: 6 weken

Opleverdatum: 26 januari 2021

 

September 2021: Brent (13) brugklas Meander College:
‘We kregen vorig jaar in groep 8 een VR-bril voor je telefoon en een soort schatkaart erbij. Daar stonden allemaal scholen met QR-codes op. Als je die
scande, kwam je met je VR-bril in zo’n school terecht. Je kon alles zien: het gebouw, het plein en de lokalen. Er waren ook leerlingen en docenten die vertelden wat ze er allemaal deden, heel gaaf! In de school moest je voorwerpen zoeken. Daar moest je dan iets van maken en kon je er een prijs mee winnen! CCC was bijvoorbeeld WERELDSCHOOL. En deze school was CULTUURSCHOOL. Ik wist gelijk dat ik hierheen wilde. En weet je, we mochten de bril houden als we de antwoorden goed hadden. Het
was super!’

AANLEIDING

Belangrijk punt van aandacht is de voorlichting op basisscholen voor het voortgezet onderwijs. Hoe laten we de groep 8-leerlingen in de regio op een aansprekende, inspirerende manier kennismaken met de vo-scholen van Landstede Groep, nu fysieke bijeenkomsten zijn zeker niet vanzelfsprekend meer? Op dit moment lijkt er nog geen oplossing te zijn voor dit vraagstuk. Wat te denken van de manier die hierboven door Brent vanuit de toekomst is omschreven? Een virtuele open dag in een innovatief jasje!

HET PROJECT

VO VR-Tour (omgedoopt tot KlassenKIJKer) omvat een compleet uitgewerkt voorlichtingspakket dat direct in groep 8 te gebruiken is. Met 360graden-films van de betrokken scholen met daarin een prominente rol voor docenten en directeuren, voorlichting over de diversiteit van de scholen, instructies voor leerkracht, VR-brillen (desgewenst met logo/naam) met klem voor telefoon en een ‘schatkaart’ met vo-scholen, QR-codes en opdrachten.

UITVOERING

Vanwege alle maatregelen rondom Covid-19 konden we niet met leerlingen in de school filmen. Daarom hebben we de VIP-tour bedacht. De achtstegroepers mogen als VIP speciaal de lege school in, daar waar de deuren nu gesloten blijven vanwege de maatregelen. De achtstegroepers ontvangen via hun eigen basisschool een VIP uitnodiging. Hierop staan de 7 scholen met een QR code. Ook krijgen ze een VR bril waar je telefoon in kan. Door de QR code te scannen komen ze bij de video die ze kunnen afspelen in de bril. Er zijn docenten en teamleiders die de achtstegroepers meenemen de school in en hen vertellen, en laten zien, wat er allemaal gebeurt op school. Sommige scholen hebben ook letters verstopt en door deze te combineren en in te zenden kunnen de achtstegroepers een leuke prijs winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.