Bernard
Augmented Reality

Holopresenter Fieldlab Academiehuis

Opdrachtgever: Pink Unicorn i.s.m Academiehuis Zwolle

Jaar: 2021

Technologie:  Augmented Reality

Software: Fectar

Hardware:  Tablet

Duur development: 1 dag

Verwachte opleverdatum: 9 April 2021

FIELDLAB ACADEMIEHUIS ZWOLLE

Op 9, 10 en 11 April mogen de deuren van het Academiehuis open! Deze openstelling is onderdeel van een Fieldlab ivm de coronamaatregelen.

Op dit moment vindt er een grote restauratie plaats in de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle. Hoog in de gewelven is inmiddels de Belgische restaurateur Bernard Delmotte aan het werk gegaan met het opknappen van de gewelfschilderingen. ,Je ziet dat het allemaal heel donker is geworden, en dat er een soort vlekkenstructuur is ontstaan. Als dat straks weer helemaal schoongemaakt is, heeft dat een effect op de hele kerk: het wordt veel lichter en je oog wordt meteen naar de prachtige tekeningen getrokken. Deze schoonmaaktechnieken zijn enorm interessant voor de bezoeker om te zien en te horen hoe dit in zijn werk gaat…

Echter is Bernard in de weekenden weer in België en kan hij op 10 en 11 april zijn inspirerende verhaal niet vertellen. Om die reden hebben we Bernard in een hologram gegoten en kan hij op deze manier toch het verhaal vertellen aan de bezoekers die dit weekend de kerk gaan bezoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.